Siviilipalvelusvelvollisten on mahdollista valita koulutusjaksonsa suuntautumisvaihtoehdoksi Väkivallan ennaltaehkäisy (VÄKE)

Lyömättömän Linjan työntekijät ovat kouluttaneet Lapinjärven koulutuskeskuksen velvollisia ja henkilökuntaa lähisuhde- ja perheväkivallan ilmiöstä. Yhteistyön pohjalta Siviilipalveluskeskuksen koulutusjaksolle on kehitetty VÄKE -suuntautumisvaihtoehto.

VÄKE-suuntautumisvaihtoehdon tavoitteena on valmentaa siviilipalvelusvelvollisia ennaltaehkäisemään väkivaltaista käytöstä. Koulutuksen väkivaltateemoina ovat muun muassa kiusaaminen, rasismi, kuritusväkivalta, lähisuhdeväkivalta ja seksuaalinen häirintä. Lisäksi käsitellään esimerkiksi vuorovaikutus- ja tunnetaitoja, parisuhdeasioita ja seksuaalista kehitystä.  Koulutusjakso antaa velvollisille hyvät valmiudet työhön palveluspaikoissa, erityisesti kasvatus- ja sosiaalialalla.

Jos haluat kuulla lisää, ota yhteyttä Siviilipalvelukeskuksen koulutusvastaaviin.

 

Right to Choose - End to sexual violence and harassment!

Hankkeen tavoitteena oli tietoa lisäämällä vähentää naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa ja häirintää.

Hanke toteutettiin vuosina  2014-2015 ja se on saanut tukea EU:n komission Progress- rahastosta. Sisäministeriö toteutti hankkeen yhteistyössä: Lyömätön Linja Espoossa ry, Naisten Linja Suomessa ry, Suomen Punainen Risti, Raiskauskeskus Tukinainen ry ja Poliisiammattikorkeakoulu. Right to choose -hanke oli osa sisäisen turvallisuuden ohjelmaa.

RightToChoose.fi

Right to Choose -lyhytfilmit (You Tube)
 

 

facebook_page_plugin