Vuosi 2019 oli Linjoilla monipuolinen ja mielenkiintoinen. Vuoden aikana ohjelmassamme oli mukana 171 asiakasta, joista 33 maahanmuuttajamiehille suunnatussa Miehen Linja -palvelussa. Näistä asiakkaista iso osa osallistui erilaisiin vertaisryhmiimme, joita viime vuoden aikana järjestettiin yhteensä yhdeksän.

Ryhmätoiminnat näkyvät toiminnassamme vahvasti myös kevätkaudella 2020. Keväällä tavoitteenamme on pyöräyttää käyntiin yhteensä viisi ryhmää: Veturi – väkivallankatkaisuryhmä, EVVK – englanninkielinen väkivallankatkaisuryhmä, jatkoryhmä Veturin jo läpikäyneille sekä ennaltaehkäisevät vertaistukea tarjoavat ryhmämme Isi Tuli!- isäryhmä sekä maahanmuuttajamiehille suunnattu Dusti-ryhmä.

Yksi viime vuoden mieleenpainuvimmista kokemuksista oli opintomatkamme Barcelonaan ja myöskään vuosi 2020 ei näytä kansainvälisen ja yli maan rajojen ulottuvan yhteistyön ja oppimisen kannalta yhtään hiljaisemmalta. Pohjoismainen osaaminen sukupuoleen perustuvan väkivallan suhteen on herättänyt kiinnostusta itänaapurissamme, ja keväällä tulemmekin tapaamaan venäläisiä kollegoitamme yhteisen projektin myötä sekä täällä Espoossa että myöhemmin vuoden aikana Pietarissa. Projektin tarkoituksena on jakaa osaamista väkivaltatyön asiantuntijoiden kesken pohjoismaista (Suomesta ja Islannista) sekä Venäjältä (Pietarista sekä Arkangelista), luoda kestävää yhteistyötä, ehkäistä sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa ja parantaa sukupuolten välistä tasa-arvoa.

Aktiivinen koulutustoimintamme myös Suomessa jatkuu edelleen. Keväällä suuntaamme ainakin Kajaaniin väkivallankatkaisuohjelmamme jatkoprosessikoulutuksen kanssa ja koulutamme alueen sosiaalialan ammattilaisia. Prosessikoulutuksiemme tarkoitus on antaa eväitä lähisuhde- ja perheväkivaltaa käyttäneiden kanssa työskentelyyn.

Kevätkaudella 2020 jatkuu aktiivinen yhteistyö myös jo olemassa olevien verkostojemme kanssa, joista yksi on Ison Omenan palvelutorilla maanantaisin 13.1.2020- 29.6.2020 klo 14.00-18.00. palveleva Eron ensiapupiste.  Eron ensiapupisteellä päivystämme kevään aikana ainakin kahteen kertaan.

Jäämme odottamaan, mitä muuta uutta kevät tuo tullessaan!

 

Tanja Tanskanen

Väkivaltatyön asiantuntija

Lyömätön Linja Espoossa Ry

facebook_page_plugin